header

october


Ο 2ος διαγωνισμός HackInnow επιστρέφει το Δεκέμβριο
Δημιούργησε καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο

hackinnow

To HackInnow, o Insurtech διαγωνισμός ανοιχτής καινοτομίας, που διοργανώνουν η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναζητώντας τις επόμενες τεχνολογικές τάσεις, λύσεις και προϊόντα που θα απογειώσουν τον ασφαλιστικό κλάδο. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα συναρπαστικό διήμερο την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν σύντομα!

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης Tech Mini MBA Δηλώστε τώρα συμμετοχή!

minimba

Το ΑΙΤ με την υποστήριξη του Corallia προσφέρει για μια ακόμα χρονιά το Πρόγραμμα Tech Mini MBA, ένα πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης που υλοποιείται με εξαιρετική επιτυχία και έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση επιχειρήσεων, καινοτομίας και τεχνολογίας. Δηλώστε τώρα συμμετοχή και γνωρίστε τις τελευταίες τάσεις στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Δείτε περισσότερα..

Ο διαγωνισμός Cansat in Greece επιστρέφει!
Δηλώστε συμμετοχή έως 22 Οκτωβρίου 2017

cansat

Το CanSat in Greece επιστρέφει για δεύτερη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και πλέον μεγαλώνει και αποκτά δύο κατηγορίες, μία για μαθητές και μία για φοιτητές. Δηλώστε συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής έως την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Δείτε περισσότερα..

H ομάδα Grapes κατακτά την πρώτη θέση στο διεθνές συνέδριο CLEF 2017 στο πλαίσιο του FabSpace 2.0

clef

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ελληνική ομάδα Grapes στο συνέδριο CLEF 2017 που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FabSpace 2.0. Η ομάδα Grapes, που είχε συμμετάσχει στον ελληνικό διαγωνισμό FabSpace HackOnEarth που διοργάνωσε το Corallia με την υποστήριξη των μελών του si-Cluster, διαγωνίστηκε στην πρόκληση "Remote Task" που αφορούσε την ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας για υπολογισμό πληθυσμού μέσω της χρήσης δορυφορικών εικόνων και διακρίθηκε σε 1 από τις 2 περιοχές που προτάθηκαν προς μελέτη από το ImageCLEF.

Δείτε περισσότερα..

Capsella Acceleration Programme
6 & 7 Οκτωβρίου 2017, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

capsella

Ο διαγωνισμός CAPSELLA Acceleration Programme θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Οκτωβρίου στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη χορηγία της Eurobank και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της TP Organics και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου νέοι και νέες θα δημιουργήσουν νέα προϊόντα και καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα με έμφαση στη γεωργική βιοποικιλότητα και θα διεκδικήσουν μεταξύ άλλων τα χρηματικά βραβεία των 3.000 ευρώ, των 2.000 ευρώ, μια δωροεπιταγή των 1.000 ευρώ καθώς και υποστήριξη για τη δημιουργία της δικής σου επιχείρησης.

Δείτε περισσότερα..

Το si-Cluster συμμετέχει στην Space Tech Expo Europe
24-26 Οκτωβρίου 2017, Βρέμη

bremen

Το si-Cluster, σε συνεργασία με το Enterprise Greece και με την υποστήριξη του Corallia, της ΕΒΙΔΙΤΕ, του ΣΕΠΕ και του ΣΕΚΕΕ, διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στη Βρέμη της Γερμανίας από 24 έως 26 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο της έκθεσης Space Tech Expo Europe 2017. Η Ελληνική αποστολή θα συμμετέχει με εθνικό περίπτερο στο κεντρικότερο σημείο της έκθεσης για την βέλτιστη συντονισμένη ανάδειξη των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, καθώς και για την καλύτερη πρόσβαση στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας του κλάδου των διαστημικών τεχνολογιών.

Δείτε περισσότερα..

To FabSpace Bootcamp ξεκινάει το Νοέμβριο

fabspace

Ένα εντατικό μηνιαίο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης θα προσφέρει το FabSpace στις ομάδες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό FabSpace HackOnEarth τον περασμένο Απρίλιο, με στόχο να συμβάλλει στην μετατροπή των ιδεών τους σε επιχείρηση. Το FabSpace Bootcamp, που περιλαμβάνει τεχνολογικά και επιχειρηματικά σεμινάρια με εστίαση στις τεχνολογίες γεω-παρατήρησης και γεω-πληροφορικής, θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο από διακεκριμένους επαγγελματίες και επιστήμονες των έξι χωρών που συμμετέχουν στο FabSpace.

Δείτε περισσότερα..

Ημέρα Αιμοδοσίας - Donate Blood.Donate Life.
20 Νοεμβρίου 2017, Αθήνα & Πάτρα

donation

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται Ημέρα Αιμοδοσίας στο δίκτυο των InnoHubs, που διαχειρίζεται το Corallia, με την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Σωτηρία στην Αθήνα και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.. Η Ημέρα Αιμοδοσίας θα λάβει χώρα ταυτόχρονα σε δύο σημεία, στο α2-innohub στο Μαρούσι και στο π1-innohub στο Κατρίτσι (Πάτρα) για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος (Coral Blood Bank).

Σας περιμένουμε όλους!

Ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ των Clusters στην Ευρώπη

eccp

Στην διήμερη εκδήλωση που πραγματοποίησε η πρωτοβουλία ECCP (European Cluster Collaboration Platform) συμμετείχαν το gi-Cluster και si-Cluster όπου αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για πιθανές συνεργασίες με εκπροσώπους από 50 διαφορετικά clusters της Ευρώπης.

Δείτε περισσότερα..

EOSC meets enterprises' needs!: Οι επιχειρήσεις μιλούν για τα οφέλη του Ευρωπαϊκού Υπολογιστικού Νέφους

eosc

Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ανοικτή Επιστήμη με τίτλο "Open Science Fair 2017", που έλαβε χώρα στις 06-08 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Corallia διοργάνωσε workshop με τίτλο "EOSC meets enterprises' needs!". Κατά τη διάρκεια του workshop το κοινό ενημερώθηκε για τη σημασία των ανοιχτών δεδομένων για τις επιχειρήσεις και για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για αυτές.

Δείτε περισσότερα..

Διαπεριφερειακή συνάντηση για τη δικτύωση των clusters στο πλαίσιο του Black Sea Horizon

blacksea

Στη διαπεριφερειακή συνάντηση για τη δικτύωση των clusters και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιχειρήσεων συμμετείχε το si-Cluster όπου παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του ελληνικού gold labeled cluster που δραστηριοποιείται στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών καθώς και οι καλές πρακτικές των εταιρειών-μελών του.

Δείτε περισσότερα..

SAVE THE DATE: Consumer Electronics Show 2018

09-12.01.2018, Las Vegas, USA

CES

Το Corallia, ως συντονιστής των mi-Cluster, si-Cluster και gi-Cluster, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) διοργανώνει ελληνική επιχειρηματική αποστολή στην μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών, την Consumer Electronics Show 2018. Η έκθεση διοργανώνεται στο Las Vegas στις 9-12 Ιανουαρίου 2018.

Οι υποβολές συμμετοχής στην επιχειρηματική αποστολή ξεκινούν σύντομα.
Μείνετε συντονισμένοι!

Carpe Diem με ομάδες φοιτητών
από την Ιορδανία και τη Δανία

carpediem

Με στόχο να γνωρίσουν την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα φοιτητές από την Ιορδανία και τη Δανία βρέθηκαν στη χώρα μας μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS+ και επισκέφθηκαν το Corallia κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Δείτε περισσότερα..

Το Corallia στο Μαραθώνιο Αθήνας

12 Νοεμβρίου 2017

marathon

Το Corallia για μια ακόμα χρονιά θα συμμετάσχει σε ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος, κύρος, κοινωνική συμμετοχή, κρατική υποστήριξη και αποδοχή αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, τoν Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

top-stories

Geosystems Hellas: συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση INTERGEO 2017 | στο EO Open Science 2017 Conference | στο CRL School και στο CRL - GEP

gi

Inte*Learn: διάκριση για τη mobile καινοτομία στα Mobile Excellence Awards 2017

egg

Οι εταιρείες του egg αναζητούν νέα στελέχη! Δείτε τις ευκαιρίες που προσφέρουν!

To egg υποδέχθηκε το University of Washington!

Advantis Medical Imaging, Heliix & isMOOD: συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση καινοτομίας DLD Tel Aviv Innovation Festival

BFP Advanced Technologies: έλαβε υποτροφία από το πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"

gi-Cluster | Career Opportunities

Interested in the Gaming and Creative Technologies and Applications?

gi-cluster

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις εργασίας και υποβάλετε το βιογραφικό σας.

si-Cluster | Career Opportunities

Interested in Space Technologies and Applications?

si-career

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις εργασίας και υποβάλετε το βιογραφικό σας.

mi-Cluster | Career Opportunities

Interested in Nano/Microelectronics-based Systems and Applications?

career-mi

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις εργασίας και υποβάλετε το βιογραφικό σας.

In the Press

press

Ο 2ος διαγωνισμός HackInnow επιστρέφει το Δεκέμβριο
[businessnews.gr, tovima.gr, epixeiro.gr, reporter.gr, insuranceworld.gr, newmoney.gr, insurancedaily.gr, bankingnews.gr, underwrite.gr, banksnews.gr, mywaypress.gr, 25.09.2017]

si-Cluster και Aerospace Valley απογειώνουν την ελληνογαλλική συνεργασία στην αεροδιαστημική και στοχεύουν στις παγκόσμιες αγορές
[protothema.gr, naftemporiki.gr, ert.gr, sofokleousin.gr, amna.gr, emea.gr, viadiplomacy.gr, newsbeast.gr, sepe.gr, businessnews.gr, techpress.gr, doryforos.gr, liberal.gr, tourismtoday.gr, 08-11.09.2017]

gi-Cluster: Εθνική αποστολή στη Game Connection Europe 2017
[greekmoney.gr, sofokleousin.gr, businessnews.gr, senews.gr, palo.gr, eurozoi.gr, 15-17.09.2017]

Εξωστρέφεια και διεθνοποίηση από το egg
[startupper.gr, 26.09.2017]

Εκπρόσωποι από 51 Cluster της Ευρώπης συναντιούνται στο ΕΚΕΤΑ
[kabusiness.gr, epixeiro.gr, 12.09.2017]

egg-enter grow go: Επαφές με πανεπιστήμια από Τορόντο και Ουάσινγκτον
[capital.gr, fmvoice.gr, 13.09.2017]

 

events

Upcoming Events

Info Day and Brokerage Event "Cities of the Future 2017" , Brussels, 26-27.10.2017

INCOBRA BROKERAGE EVENT BRAZIL , Belo Horizonte, 31.10. - 01.11.2017

Organic Innovation Days, Brussels, 15-17.11.2017

Business Beyond Borders helps SMEs and clusters to find international business partners at TRUSTECH 2017 , Cannes, 28-30.11.2017

Get Inspired

Research: How the Best School Leaders Create Enduring Change

Apple, Not Google Or Facebook, Will Define The Future Of Augmented Reality

These 5 disruptive technologies are driving the circular economy

The anatomy of a creative concept

Like us on Facebook

Join us on LinkedIn

Follow us on Twitter

Find us on YouTube

 
α2-innohub (HQ): Λ. Κηφισίας 44, Monumental Plaza-Κτήριο Γ, 15125 Μαρούσι, Αττική | Τ: 210.63.00.770 |
π1-innohub: Καστριτσίου 4, 26504 Καστρίτσι, Πάτρα | T: 2610.93.40.20 |
F: 210.61.78.682 | E: corallia@corallia.org | W: www.corallia.org


To stop receiving our newsletter, unsubscribe here.

Corallia Clusters Initiative is hosted at the Research Center "Athena",
under the auspices of the General Secretariat for Research and Technology of the
Hellenic Ministry of Education, Research and Religious Affairs.

logos