header
mar2016

"You can't use up creativity. The more you use, the more you have."
Maya Angelou

Cluster Go International: Συντονισμένη πρωτοβουλία της ΕΕ για εξωστρέφεια των Ευρωπαϊκών ΜμΕ μέσω των clusters

clustergointernational

Μεταξύ των 24 Ευρωπαϊκών Στρατηγικών Συμμαχιών Συνεργατικών Σχηματισμών που τους απονεμήθηκε ο τίτλος ESCP-4i (European Strategic Cluster Partnership – Going International) βρέθηκαν τα δυο meta-clusters SPACE2ID και Silicon Europe Worldwide, στα οποία συμμετέχει το Corallia, εκπροσωπώντας τα gi-Cluster, mi-Cluster και si-Cluster. Η διάκριση αυτή τοποθετεί την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που διαθέτουν clusters παγκόσμιας κλάσης.

Προσπαθείς να πείσεις τον επενδυτή σου;
Investment Readiness Training

training

Το Corallia σε συνεργασία με τo EBN διοργανώνει διήμερο σεμινάριο με θέμα "Investment Readiness Training" με σκοπό να ετοιμάσει τις εταιρείες και τους CEO τους με γνώσεις και δεξιότητες στην άμεση προσέγγιση επενδυτών (VC, Angel, κλπ).

Ψάχνεις για θερμοκοιτίδα στην Αθήνα ή στην Πάτρα;

espa2020

Εάν θέλετε να καταθέσετε αίτηση στο Πρόγραμμα "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα" του ΕΠΑνΕΚ για χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων και επιθυμείτε να κάνετε χρήση των υπηρεσιών φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο corallia@corallia.org για να λάβετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους διαθέσιμους χώρους στα α2-innohub στην Αθήνα και π1-innohub στην Πάτρα.

Το si-Cluster διοργανώνει τον πρώτο του Space Innovation Contest ActInSpace στην Αθήνα και Πάτρα στις 20-21.05

actinspace

Εάν είσαι φοιτητής ή επίδοξος νέος επιχειρηματίας μπορείς και εσύ να πάρεις μέρος στην πρόκληση δημιουργώντας ένα νέο προϊόν ή μια νέα υπηρεσία με χρήση διαστημικών τεχνολογιών και δεδομένων. Ενημερώσου για το si-Cluster Space Hackathon ActInSpace στο Open Day που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Απριλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το si-Cluster Space Hackathon ActInSpace διαθέσιμες εδώ.

4ος κύκλος Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg - enter•grow•go

egg-04

Είσαι 18-44 ετών και έχεις μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να τη δεις να μετατρέπεται σε επιτυχημένη επιχείρηση; Λίγες ημέρες απομένουν για τη λήξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα egg!

Φέρε την ιδέα σου μέχρι τις 04 Απριλίου στις 4:00 μμ!

Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Αριστείας για το mi-Cluster

silver-label

Μια ακόμα σημαντική διάκριση κατέκτησε το mi-Cluster λαμβάνοντας την πιστοποίηση αριστείας «Silver Label» από τον Ευρωπαϊκό φορέα European Cluster Excellence Initiative. Η πιστοποίηση κατατάσσει το mi-Cluster μεταξύ των 41 πιο αποδοτικών clusters στον τομέα της μικροηλεκτρονικής και τοποθετεί την Ελλάδα στον χάρτη των χωρών που διαθέτουν clusters που αναζητούν την αριστεία στη λειτουργία τους.

Ξεκίνησε η Aνάπτυξη της Πανευρωπαϊκής Πλατφόρμας Ανοικτής Διαστημικής Καινοτομίας FabSpace 2.0

fabspace2.0

Ξεκίνησε η ανάπτυξη της πανευρωπαϊκής πλατφόρμας ανοικτής διαστημικής καινοτομίας FabSpace 2.0. η οποία θα παρέχει πρόσβαση σε ανοικτά δεδομένα, λογισμικό και εργαλεία με έμφαση στη δορυφορική πλοήγηση και την παρατήρηση της γης. Το έργο στο οποίο συμμετέχει στο si-Cluster υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Horizon 2020 της EE.

Ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας μεταξύ
της διαστημικής και δημιουργικής βιομηχανίας

clusterlinks

Με στόχο τη διασύνδεση και την ανάπτυξη προϊόντων και εφαρμογών που θα συνδυάζουν τις διαστημικές τεχνολογίες με τη δημιουργική βιομηχανία, τα μέλη των gi-Cluster και si-Cluster συμμετείχαν στην εκδήλωση με τίτλο "Cluster Links: exploring cross-sectoral collaboration".

Συμμετοχή gi-Cluster στο Συνέδριο

Νέα Μέσα και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό

panteio-tourism

Το gi-Cluster συμμετέχει στο συνέδριο "Νέα Μέσα και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό" που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Νέοι επιχειρηματίες-μέλη του οικοσυστήματος του gi-Cluster θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στον τομέα του τουρισμού και θα μιλήσουν για τη συμβολή τους στην ανάπτυξή του κλάδου.

3ο Space Networking Day 2016

networkingday

Με στόχο τη δικτύωση της ακαδημαϊκής-ερευνητικής κοινότητας και των επιχειρήσεων για τη διερεύνηση συνεργασιών στο χώρο των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών, το si-Cluster διοργανώνει την εκδήλωση Space Networking Day 2016. Ενημερώσου για τον κλάδο της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα και για τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρουν οι εταιρείες του Cluster στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες σύντομα!

NEM Initiative: Γενική Συνέλευση των ευρωπαϊκών φορέων Δημιουργικών Βιομηχανιών

ΝΕΜ

Στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η 21η Γενική Συνέλευση του New European Media Initiative (ΝΕΜ Initiative) στο οποίο μετέχει και το gi-Cluster, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων Δημιουργικών Βιομηχανιών από όλη την Ευρώπη. Στο επίκεντρο τέθηκε η εκλογή του νέου Steering Committee ενώ αναλύθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες του ΝΕΜ μέχρι το 2019.

 

Νέα μέλη του gi-Cluster

Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου 2016, τα μέλη του gi-Cluster αυξήθηκαν με την ένταξη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της COMIC.

 

Νέα μέλη του mi-Cluster

newmembers

Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου 2016, τα μέλη του mi-Cluster αυξήθηκαν με την ένταξη της Plegma Labs.

mi-top-stories

ESS: participates in SENSORS EXPO 2016

Irida Labs: participates in CDNLive

Prisma Electronics: participated in Maintenance Management 2016: Marine & Offshore

top-stories-gi

Pegneon: Η founder της Pegneon είναι η «Νέα Γυναίκα Επιχειρηματίας» των Startup Greece Awards

SimpleApps: Το tourismart διακρίνεται με το Best IoT Award στα Startup Greece Awards

si-top-stories

Geosystems Hellas: χρυσός χορηγός στο 4ο Διεθνές Συνέδριο RSCy2016

egg

Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας: Μια βόλτα σε ένα γευστικό μουσείο

COSTA NOSTRUM: ποιοτική αναβάθμιση στις παραλίες της Κρήτης

Learning Out Of the Box: Παρουσίαση του Learning Out of the Box στον Αθήνα 984

Owiwi: Οι Έλληνες startuppers είναι ήρωες

Vesselbot: Από τον Πειραιά στο Ρότερνταμ μέσω Incubators

Συνάντηση εργασίας για την ενίσχυση της εμπορικής αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων των Νάνο-επιστημών

incomera

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των φορέων καινοτομίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα INCOMERA που έλαβε χώρα στο α2-innohub την Τρίτη 22 Μαρτίου. Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν την πρόοδο της δεύτερης προκήρυξης χρηματοδότησης δια-περιφερειακών έργων ενώ αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα και τέθηκαν οι μελλοντικοί στρατηγικοί στόχοι.

Έχεις μια καινοτόμο ιδέα και θέλεις να κάνεις τη δική σου επιχείρηση; Δήλωσε συμμετοχή στο Πρόγραμμα egg

openday

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο και 3ο Open Day για τους ενδιαφερόμενους του 4ου κύκλου του προγράμματος egg. Έχοντας απομείνει λίγες ημέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες έλαβαν όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τη διαδικασία υποβολής του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Project Yourself:
σύνδεση φοιτητικής και επιχειρηματικής κοινότητας

projectyourself

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την επιχειρηματική, το Corallia και η ομάδα Project Yourself διοργάνωσαν εκδήλωση όπου τα μέλη των clusters είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με ταλαντούχους φοιτητές με στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόμου project.

Carpe Diem με το 1o ΕΠΑΛ Γαλατσίου και
το 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς

carpediem

Με κύριο άξονα την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την προώθηση της καινοτομίας, το Corallia φιλοξένησε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου και του 3ου Γεν. Λυκείου Κηφισιάς. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις που υλοποιεί ο οργανισμός και γνώρισαν από κοντά τα οικοσυστήματα καινοτομίας που αναπτύσσει.

 

events

Upcoming Events

L'art d' imaginer les futurs, IFA, Athens, 04.04.2016

RSCy 2016, Cyprus, 04-08.04.2016

Space Propulsion 2016, Rome, 02-06.05.2016

Futur en Seine, Paris, 09-19.06.2016

In the Press

press

Cluster Go International: Συντονισμένη πρωτοβουλία της ΕΕ για εξωστρέφεια των Ευρωπαϊκών ΜμΕ μέσω των clusters
[epixeiro.gr, businessnews.gr, fortunegreece.gr, sofokleousin.gr, typosthes.gr, ictplus.gr, break-even.gr, 22-26.03.2016]

Ευρωπαϊκή πιστοποίηση αριστείας για το mi-Cluster
[reporter.gr, epixeiro.gr, defence-point.gr, itech4u.gr, enikonomia.gr, matrix24.gr, fortunegreece.com, enikonomia.gr, secondscreen.gr, businessnews.gr, netweek.gr, techpress.gr, 29-30.03.2016]

Ξεκίνησε η Ανάπτυξη της Πανευρωπαϊκής Πλατφόρμας Ανοικτής Διαστημικής Καινοτομίας FabSpace 2.0
[kathimerini.gr, imerisia.gr, alphatv.gr, epixeiro.gr, enikonomia.gr, iguru.gr, foititikanea.gr, businessnews.gr, reporter.gr, sofokleousin.gr, mustradio.com, inewsgr.com, pestaola.gr, protothema.gr, enikonomia.gr, foititikanea.gr, iipa.gr, techpress.gr, ictplus.gr, 17-22.03.2016]

4ος κύκλος Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg - enter•grow•go
[dikaiologitika.gr, lifo.gr, cnn.gr, imerisia.gr, capital.gr, tvxs.gr, epixeiro.gr, 17-30.03.2016]

A lone star shines for Greece
[thenational.ae, 05.03.2016]

Greece, Korea mark silver jubilee
[koreaherald.com, 27.03.2016]

4 startups μοιράζονται το μυστικό της επιτυχίας τους
[huffingtonpost.gr, 29.03.2016]

Πρόγραμμα Υποτροφιών Αριστείας της Γαλλικής Kυβέρνησης

France

Η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας, θέτει σε λειτουργία ένα νέο Ταμείο κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας με 2 προγράμματα υποτροφιών Αριστείας. Οι υποτροφίες αφορούν μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μaster 2 και μεταδιδακτορικές υποτροφίες για νέους ερευνητές. Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες εδώ.

Ανοικτές θέσεις εργασίας

Υποβάλετε το βιογραφικό σας

AIT
accusonus
eyeleas
g2g
icon
ilsp
innoetics
mentat
simpleapps
trebbble
tripart

Δείτε τις θέσεις εργασίας και υποβάλετε το βιογραφικό σας.

Ανοικτές θέσεις εργασίας

Υποβάλετε το βιογραφικό σας

althom
ess
inasco
irida
planetek
prisma
space
teletel
terra

Δείτε τις θέσεις εργασίας και υποβάλετε το βιογραφικό σας.

 

Ανοικτές θέσεις εργασίας

Υποβάλετε το βιογραφικό σας

accusonus
citrix
econais
irida
opticon
thinksilicon
yodiwo

Δείτε τις θέσεις εργασίας και υποβάλετε το βιογραφικό σας.

Career Match-Making: submit your CV!

Δείτε όλες τις θέσεις εργασίας και υποβάλλετε το βιογραφικό σας στην ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

Get Inspired

Inside the Investor's Mind Jeff Clavier Walks Throught Early Investment

Why the Future Belongs to Tough-Minded Optimists

Does the Raw Idea in Innovation Really Matter?

If Your Business Doesn't Have Competition, You Have A Problem

logos

 

Like us on Facebook

 

Join us on LinkedIn

 

Follow us on Twitter

 

Find us on YouTube

 
α2-innohub (HQ): Λ. Κηφισίας 44, Monumental Plaza-Κτήριο Γ, 15125 Μαρούσι, Αττική | Τ: 210.63.00.770 |
π1-innohub: Καστριτσίου 4, 26504 Καστρίτσι, Πάτρα | T: 2610.93.40.20 |
F: 210.61.78.682 | E: corallia@corallia.org | W: www.corallia.org