Μαρούσι, 04.05.2011: To Corallia, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ Σωτηρία, σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες και Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη», το οποίο έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής, στο Μαρούσι.
Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν θέματα, όπως η αντιμετώπιση ατυχημάτων και ξαφνικών ασθενειών στο χώρο εργασίας, καθώς και οι τρόποι παροχής πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ο κύριος Λουίζος Ιωάννης, Νοσηλευτής στο ΚΕΚ Σωτηρία ανέφερε ότι: «κάθε πολίτης με τις απλές γνώσεις που μπορεί να αποκτήσει μέσα από τέτοιου είδους σεμινάρια, μπορεί να προσφέρει ανεκτίμητο έργο και βοήθεια σε συνανθρώπους του που πραγματικά το έχουν ανάγκη».
O κύριος Χρήστος Συκαράς, Αναισθησιολόγος, τουΤμήματος Γ.Ν.Ν.Θ.Α Σωτηρία, έδωσε όλες τις απαραίτητες
πληροφορίες για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν οι ίδιοι να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε ειδικό πρόπλασμα, υπό την καθοδήγησή του. Στο τέλος, έδωσε διευκρινίσεις σε όλα τα ερωτήματα και τόνισε πως "όλοι είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες σε έκτακτες περιπτώσεις μέχρι την εύρεση επαγγελματικής ιατρικής βοήθειας"
Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το περιεχόμενο του σεμιναρίου θα βρείτε στις παρακάτω παρουσιάσεις: