Página de Inicio Anuncios y Notificaciones Anuncios Jornadas-Sesiones Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας της ελληνικής ναυτιλίας και της ελληνικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας της ελληνικής ναυτιλίας και της ελληνικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας

Μαρούσι, 04.10.2011: H πρώτη συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλίας και της ελληνικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε, χτες, Τρίτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, στο Athens InnoCenter στο Μαρούσι.

Events-2011-10-04-001

Το Corallia σε συνεργασία με το Hellenic Joint Branch of The Royal Institution of Naval Architects and the Institute of Marine Engineering, Science and Technology και την Hellenic Semiconductor Industry Association διοργάνωσαν συνάντηση εργασίας, με στόχο την εκκίνηση μίας εποικοδομητικής και επωφελούς συνεργασίας, τόσο για την ελληνική ναυτιλία όσο και για την ελληνική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας.

Events-2011-10-04-image001Ο καθ. Βασίλειος Μακιός, αφού υποδέχτηκε όλους τους εκπροσώπους της ναυτιλίας, τους ξενάγησε στον εκθεσιακό χώρο του ΙnnoCenter, παρουσιάζοντας όλα τα καινοτόμα προϊόντα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του InnoCenter, χαιρέτησε ο διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Corallia, Jorge Sanchez, ο οποίος παρουσίασε εν συντομία το mi-Cluster, το πρώτο cluster καινοτομίας στην Ελλάδα στον τομέα της Νάνο/Μικροηλεκτρονικής και των Ενσωματωμένων Συστημάτων, το οποίο αριθμεί περισσότερους από 100 φορείς (ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις, πανεπιστημιακά εργαστήρια και ερευνητικά ινστιτούτα), από όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, το λόγο είχαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών Dynesys, In Access Networks, Irida Labs, Nanophos, Olympia Electronics, Prisma, Theon, GDT/Viss, οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα των εταιρειών, που θα μπορούσαν να βρουν άμεση εφαρμογή και να καλύψουν βασικές ανάγκες της ελληνικής ναυτιλίας.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις, του κ. Βασίλειου Κεχαγιά, ο οποίος εκπροσωπώντας το ΣΕΒΕ, παρουσίασε το θέμα με τίτλο «Παραγωγή, Υπηρεσίες και Εξωστρέφεια για τη ναυτιλία: HEvents-2011-10-04-image002 ανάγκη κατασκευής ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στη Θεσσαλονίκη» και του κ. Δαμιανού Λω, εκπροσώπου του Hellenic Joint Branch.

Στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε, προτάθηκαν τρόποι, ώστε η πρώτη συνάντηση εργασίας να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο κλάδων. Τόσο οι εταιρείες κλήθηκαν να δείξουν πώς τα προϊόντα τους θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή στη ναυτιλία, όσο και οι εκπρόσωποι της ναυτιλίας να παρουσιάσουν, στην επόμενη συνάντηση, τις ανάγκες του κλάδου τους, που θα μπορούσαν να καλυφθούν από καινοτόμες εφαρμογές των εταιρειών της Νανο/Μικροηλεκτρονικής.

Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις στο InnoCafe του Κέντρου Καινοτομίας.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Notificaciones


How to search for trademarks
 The European IPR Helpdesk has just released a new fact sheet to introduce you to trademark ...
Más...
A new fact sheet by the European IPR Helpdesk: ‘Non-Disclosure Agreement: a business tool’
 The European IPR Helpdesk has published a new fact sheet: ‘Non-Disclosure Agreement: a business ...
Más...
Βραβεία L’ORÉAL UNESCO 2013 στις φυσικές επιστήμες
 Αθήνα, 09.05.2012: H UNESCO προκήρυξε τα Βραβεία “L’ ...
Más...

Anuncios


SAVE THE DATE: Ημερίδα «Επιτεύγματα Μικροηλεκτρονικής» στο Athens InnoCenter
 Μαρούσι, 29.05.2012: Ημερίδα με θέμα «Επιτεύγματα Μικροηλεκτρονικής: Παρουσίαση του ...
Más...
Job Fair 2012
 Αθήνα 30.05.2012: Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Job Fair Athens, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 στην ...
Más...
Ημερίδα ΣΕΒ: Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ινδία
 Αθήνα, 21.05.2012: Eνημερωτική ημερίδα για τις επιχειρηματικές, επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες ...
Más...