Welcome

Policy Action

Τομείς Δραστηριότητας

Clusters

Από τη θέση του πρώτου φορέα που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters), το Corallia εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων, στα οποία δραστηριοποιούνται συντονισμένα παράγοντες από συγκεκριμένους κλάδους και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, και πρωτίστως, σε κλάδους έντασης γνώσης, υψηλής τεχνολογίας και εξαγωγικού χαρακτήρα.

InnoHubs

Σημεία αναφοράς στο χάρτη της καινοτομίας αποτελούν τα innohubs που λειτουργούν σε στρατηγικές θέσεις στην πρωτεύουσα και στην Περιφέρεια. Τα innohubs προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άμεση επαφή με το μοναδικό περιβάλλον των τεχνολογικών συνεργατικών σχηματισμών, φιλοξενούν επιχειρήσεις και οργανισμούς που απολαμβάνουν τα οφέλη της γεωγραφικής συγκέντρωσης και συστέγασης και επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακας, συνδυάζουν συγκεντρωμένα σε ένα χώρο λύσεις δικτύωσης, ισχυροποίησης συνεργασιών και ανάπτυξης συνεργειών, λειτουργούν ως πυλώνας στήριξης της καινοτομίας ενώ διαθέτουν σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών.

Νεανική Επιχειρηματικότητα

Τροφοδοτώντας το χώρο της καινοτομίας με νέους επιχειρηματίες, το Corallia εφαρμόζει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την τόνωση και την προώθηση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με σημαντικούς εταίρους και υποστηρικτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διεθνείς Συνεργασίες

Η ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters) γνωρίζει εξαιρετική άνθηση στην Ευρώπη καθιστώντας αναγκαία και βασική πρόκληση την ενίσχυση της δραστηριοποίησής τους σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

Πρόσβαση σε Χρηματοδότηση

Κατά τη διετία 2006-2008, το Corallia υλοποίησε πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης συνεργατικών σχηματισμών στο πλαίσιο του Ε.Π «Ανταγωνιστικότητα» (Γ' Κ.Π.Σ.) με θεαματικά αποτελέσματα.

Νέα

Meet your future! Career Days 2013

Εξειδικευμένες θέσεις εργασίας σε ταχύτατα αναπτυσσόμενους κλάδους
υψηλής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις του
gi-Cluster, mi-Clusterκαι si-Cluster

careerdaysΑθήνα, 15.05.2013: Θετικό και αισιόδοξο μήνυμα ανάπτυξης για τη χώρα εκπέμπουν τρία σημαντικάτεχνολογικά clusters στην Ελλάδα, το gi-Cluster, το mi-Cluster και το si-Cluster που διοργανώνουν Ημέρες Καριέρας με στόχο την κάλυψη θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, προσφέροντας απασχόληση σε ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων όπου δραστηριοποιούνται το gi-Cluster (τεχνολογίες παιγνίων και δημιουργικού περιεχομένου), το mi-Cluster (συστήματα και εφαρμογές νανο/ μικροηλεκτρονικής) και το si-Cluster (διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές) έχουν προγραμματιστεί τρεις επιμέρους Ημέρες Καριέρας, με την υποστήριξη του Corallia [www.corallia.org].

Εξειδικευμένες θέσεις εργασίας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν με λεπτομέρεια τις περιγραφές των ανοικτών θέσεων, τις εταιρείες που προσλαμβάνουν, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες  στην πλατφόρμα Career Match-Making [www.corallia.org/career-match-making.html]. Παράλληλα, μέσα από την πλατφόρμα δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους να αναρτήσουν το βιογραφικό τους και να δηλώσουν τη θέση εργασίας που τους ενδιαφέρει.

Απαιτείται προεγγραφή!

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή αλλά απαιτείται προεγγραφή στην πλατφόρμα. Οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.corallia.org/career-match-making.html.

Πότε και πού

si-Cluster-CareerDay-animatedGIF

gi-cluster-Career-Day-animatedGIF

mi-Cluster-animatedGIF

Πρόγραμμα

1. Σύντομες παρουσιάσεις των εταιρειών, για τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρουν.
  2. Επαγγελματικές συζητήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, κατά τις οποίες οι υποψήφιοι θα μπορούν να παρουσιάσουν εν συντομία το βιογραφικό τους.
  3. Ενημερωτικές ξεναγήσεις στον εκθεσιακό χώρο του Athens InnoCenter και Patras InnoHub, όπου εκτίθενται τα τεχνολογικά επιτεύγματα εταιρειών, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Corallia

Το Έργο «Δημιουργία και Λειτουργία Δομής Ανάπτυξης Ελληνικών Συνεργατικών Σχηματισμών Αθήνας» συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013. Το Έργο εντάσσεται στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) και στο Π.Ε.Π. Αττική 2007‐2013.

Το Έργο «Δημιουργία και Λειτουργία Δομής Ανάπτυξης Ελληνικών Συνεργατικών Σχηματισμών Πάτρας» συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013. Το Έργο εντάσσεται στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ).

clusters-puplicity-logos

Εκδηλώσεις

IOT Solutions World Congress 2017: Ολοκληρώθηκε η Ελληνική συμμετοχή για μια ακόμα χρονιά

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2017: Ολοκληρώθηκε για μια ακόμα χρονιά η Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση ΙoΤ Solutions World Congress, που διοργάνωσε το mi-Cluster, το ελληνικό Silver-Labeled Cluster στον τομέα της Μικροηλεκτρονικής και Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things - ΙοΤ) σε συνεργασία με με τον αρμόδιο εθνικό φορέα Enterprise Greece, στη Βαρκελώνη από 03 έως 05 Οκτωβρίου 2017.

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης Tech Mini MBA: Δηλώστε συμμετοχή!

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2017: Το ΑΙΤ με την υποστήριξη του Corallia προσφέρει το Πρόγραμμα Tech Mini MBA, ένα πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης που υλοποιείται επί σειρά ετών με εξαιρετική επιτυχία, έχοντας σαν αντικείμενο τη διαχείριση επιχειρήσεων, καινοτομίας και τεχνολογίας.

ECCP matcmaking event: ενθάρρυνση συνεργασίας μεταξύ των Clusters στην Ευρώπη

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2017: Στη διήμερη εκδήλωση που πραγματοποίησε η πρωτοβουλία ECCP (European Cluster Collaboration Platform), η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν το gi-Cluster και si-Cluster όπου αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για πιθανές συνεργασίες με εκπροσώπους από διαφορετικά clusters της Ευρώπης.

EOSC meets enterprises' needs!: Οι επιχειρήσεις μιλούν για τα οφέλη του Ευρωπαϊκού Υπολογιστικού Νέφους

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2017: Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ανοικτή Επιστήμη με τίτλο "Open Science Fair 2017", που έλαβε χώρα στις 06-08 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Corallia διοργάνωσε workshop με τίτλο "EOSC meets enterprises' needs!". Κύριος στόχος του workshop, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό έργο EOSCpilot, ήταν η ενημέρωση του κοινού για το Ευρωπαϊκό Υπολογιστικό Νέφος και για το πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να ωφεληθούν από αυτό.

Υπηρεσίες

Έρευνα και Δικτύωση

Επέκταση Cluster

Εκπαίδευση Κατάρτιση

Εμπορική Συνεργασία

Καινοτομία Τεχνολογία

Θεσμικές Παρεμβάσεις

Πρόγραμμα Προνομίων

Εγγραφή στο Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι εγγραφόμενοι στο newsletter του Corallia.