Welcome

Policy Action

Τομείς Δραστηριότητας

Clusters

Από τη θέση του πρώτου φορέα που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters), το Corallia εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων, στα οποία δραστηριοποιούνται συντονισμένα παράγοντες από συγκεκριμένους κλάδους και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, και πρωτίστως, σε κλάδους έντασης γνώσης, υψηλής τεχνολογίας και εξαγωγικού χαρακτήρα.

InnoHubs

Σημεία αναφοράς στο χάρτη της καινοτομίας αποτελούν τα innohubs που λειτουργούν σε στρατηγικές θέσεις στην πρωτεύουσα και στην Περιφέρεια. Τα innohubs προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άμεση επαφή με το μοναδικό περιβάλλον των τεχνολογικών συνεργατικών σχηματισμών, φιλοξενούν επιχειρήσεις και οργανισμούς που απολαμβάνουν τα οφέλη της γεωγραφικής συγκέντρωσης και συστέγασης και επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακας, συνδυάζουν συγκεντρωμένα σε ένα χώρο λύσεις δικτύωσης, ισχυροποίησης συνεργασιών και ανάπτυξης συνεργειών, λειτουργούν ως πυλώνας στήριξης της καινοτομίας ενώ διαθέτουν σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών.

Νεανική Επιχειρηματικότητα

Τροφοδοτώντας το χώρο της καινοτομίας με νέους επιχειρηματίες, το Corallia εφαρμόζει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την τόνωση και την προώθηση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με σημαντικούς εταίρους και υποστηρικτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διεθνείς Συνεργασίες

Η ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters) γνωρίζει εξαιρετική άνθηση στην Ευρώπη καθιστώντας αναγκαία και βασική πρόκληση την ενίσχυση της δραστηριοποίησής τους σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

Πρόσβαση σε Χρηματοδότηση

Κατά τη διετία 2006-2008, το Corallia υλοποίησε πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης συνεργατικών σχηματισμών στο πλαίσιο του Ε.Π «Ανταγωνιστικότητα» (Γ' Κ.Π.Σ.) με θεαματικά αποτελέσματα.

Νέα

Meet your future! Career Days 2013

Εξειδικευμένες θέσεις εργασίας σε ταχύτατα αναπτυσσόμενους κλάδους
υψηλής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις του
gi-Cluster, mi-Clusterκαι si-Cluster

careerdaysΑθήνα, 15.05.2013: Θετικό και αισιόδοξο μήνυμα ανάπτυξης για τη χώρα εκπέμπουν τρία σημαντικάτεχνολογικά clusters στην Ελλάδα, το gi-Cluster, το mi-Cluster και το si-Cluster που διοργανώνουν Ημέρες Καριέρας με στόχο την κάλυψη θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, προσφέροντας απασχόληση σε ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων όπου δραστηριοποιούνται το gi-Cluster (τεχνολογίες παιγνίων και δημιουργικού περιεχομένου), το mi-Cluster (συστήματα και εφαρμογές νανο/ μικροηλεκτρονικής) και το si-Cluster (διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές) έχουν προγραμματιστεί τρεις επιμέρους Ημέρες Καριέρας, με την υποστήριξη του Corallia [www.corallia.org].

Εξειδικευμένες θέσεις εργασίας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν με λεπτομέρεια τις περιγραφές των ανοικτών θέσεων, τις εταιρείες που προσλαμβάνουν, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες  στην πλατφόρμα Career Match-Making [www.corallia.org/career-match-making.html]. Παράλληλα, μέσα από την πλατφόρμα δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους να αναρτήσουν το βιογραφικό τους και να δηλώσουν τη θέση εργασίας που τους ενδιαφέρει.

Απαιτείται προεγγραφή!

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή αλλά απαιτείται προεγγραφή στην πλατφόρμα. Οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.corallia.org/career-match-making.html.

Πότε και πού

si-Cluster-CareerDay-animatedGIF

gi-cluster-Career-Day-animatedGIF

mi-Cluster-animatedGIF

Πρόγραμμα

1. Σύντομες παρουσιάσεις των εταιρειών, για τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρουν.
  2. Επαγγελματικές συζητήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, κατά τις οποίες οι υποψήφιοι θα μπορούν να παρουσιάσουν εν συντομία το βιογραφικό τους.
  3. Ενημερωτικές ξεναγήσεις στον εκθεσιακό χώρο του Athens InnoCenter και Patras InnoHub, όπου εκτίθενται τα τεχνολογικά επιτεύγματα εταιρειών, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Corallia

Το Έργο «Δημιουργία και Λειτουργία Δομής Ανάπτυξης Ελληνικών Συνεργατικών Σχηματισμών Αθήνας» συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013. Το Έργο εντάσσεται στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) και στο Π.Ε.Π. Αττική 2007‐2013.

Το Έργο «Δημιουργία και Λειτουργία Δομής Ανάπτυξης Ελληνικών Συνεργατικών Σχηματισμών Πάτρας» συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013. Το Έργο εντάσσεται στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ).

clusters-puplicity-logos

Εκδηλώσεις

Business Connection Forum: δράσεις συνεργασίας Ευρώπης-Ταϊβάν

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2017: Στο πλαίσιο του meta-cluster Silicon Europe και σε συνέχεια της επιτυχημένης αποστολής στην Ταϊβάν, εκπρόσωποι του Corallia βρέθηκαν στην εκδήλωση Business Connection Forum με στόχο την ανταλλαγή απόψεων με σημαντικούς παίκτες των ψηφιακών τεχνολογιών.

European Cluster Matchmaking Event: αναζητώντας νέες συνεργασίες στον τομέα της αεροδιαστημικής

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2017: Στην εκδήλωση "European Cluster Matchmaking Event: Cross-Sectoral and Inter-Cluster Opportunities in the Aerospace Value Chain" που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Paris AirShow 2017 συμμετείχε το si-Cluster διερευνώντας νέες ευκαιρίες στον τομέα της αεροδιαστημικής.

ActΙnSpace 2018: Ο διαγωνισμός για την επιστήμη, το διάστημα και τη μεταφορά τεχνολογίας ξανά στην Ελλάδα

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2017: Σε συνέχεια του πρώτου επιτυχημένου Space Innovation Contest "ActInSpace" σε Αθήνα και Πάτρα που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2016, δόθηκε το εναύσμα για την επόμενη διοργάνωση που θα πραγματοποιήθεί τον Μάιο του 2018. Το si-Cluster βρέθηκε στην εναρκτήρια εκδήλωση καθώς θα αποτελέσει τον τοπικό διοργανωτή του διαγωνισμού ActInSpace για την Ελλάδα.

Το gi-Cluster στη διεθνή έκθεση Futur En Seine 2017

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2017: Με στόχο την προώθηση της Ελληνικής Δημιουργικής Βιομηχανίας διεθνώς αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του τομέα των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών, το gi-Cluster συμμετείχε για μια ακόμα χρονιά στο Futur En Seine, ένα από τα μεγαλύτερα, με διεθνή απήχηση, Φεστιβάλ Πολιτιστικής και Δημιουργικής Ψηφιακής Καινοτομίας.

Υπηρεσίες

Έρευνα και Δικτύωση

Επέκταση Cluster

Εκπαίδευση Κατάρτιση

Εμπορική Συνεργασία

Καινοτομία Τεχνολογία

Θεσμικές Παρεμβάσεις

Πρόγραμμα Προνομίων

Εγγραφή στο Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι εγγραφόμενοι στο newsletter του Corallia.